Okruženje

Konavle su područje tridesetak kilometara udaljeno od Dubrovnika te spada pod regiju dubrovačkog kraja. Na njihovom jugoistočnom dijelu nalazi se mjesto Molunat. Najveći grad tog područja je Cavtat. U vrijeme rimskog carstva zvao se Epidaurum. Početkom 7 stoljeća nakon dolaska Slavena i razaranja, stanovništvo bježi na područje današnjeg Dubrovnika, tu ostaje te zasnivaju grad Ragusu.

Cavtat je danas turistički grad i luka za luksuzne jahte. Predivan je za šetnju i razgledavanje. Šetnica se proteže oko cijelog poluotoka. Područje Cavtata bogato je nalazište rimskih amfora te velika atrakcija za ronioce.

Čilipi su mjesto gdje se nalazi zračna Luka dubrovnik. Tu se svake nedjelje održavaju folklorne manifestacije. Svakako vrijedi posjetiti trg svetog nikole na kojem plešu folklorni stastavi. Tu se nalazi i zavičajna kuća Konavala u kojom možete vidjeti bogatu etnografsku zbirku.

Ako se u Konavlima želite okupati napravite to na jednoj od najatraktivnijih plaža na mediteranu Pasjači, skrivena je ispod strmih stijena, svojom izvornom ljepotom doista oduzima dah svakom posjetitelju. Konavle kao regija su mjesto izvrsnosti u ruralnom turizmu. Obilazeći Konavle i uživajući u ponudi agroturizma možete kušati autohtona jela , pića te upoznati način života ovdje.


Ako volite atktivni odmor nedaleko od Molunta je Prevlaka. Jedinstveni poluotok i krajnja točka Hrvatske. Idealna za duge šetnje, kupanje i uživanje u prirodi. Na samom kraju poluotoka nalazi se impozantna tvrđava sagrađena u doba Austro-ugarske.

Konavle su bogate mogućnostima za aktivni odmor. Možete jahati konje, voziti bicikl brojnim biciklističkim stazama, baviti se planinarenjem ili zabavljati u adrenalinskim parkovima.

Ne propustite ni posjet obnovljenoj Sokol kuli, vrlo zanimljivi povijesni lokalitet ovog prostora.. Nalazi se na u Dunavama, a građena je 1391g. Na tom mjestu pronađeni su razni ostaci iz brončanog i željeznog doba. Sve ostatke možete razgledati u samoj kuli koja je otvorena za posjetitelje.


Ako dosada niste bili svakako bi bilo dobro da posjetite Dubrovnik i njegove zidine poznate u cijelom svijetu. Pogled sa njegovih zidina omogućit će vam vizualni doticaj sa cijelom starom gradskom jezgrom. Nakon obilaska zidina preporučamo posjetu Kneževom dvoru u kojem je stolovao prvi čovjek grada. Tu su još atrakcije kao Palača sponza, crkva svetog vlaha koji je zaštitnik Dubrovnika, akvarij te brojni muzeji. Stradun glavna i najpoznatija ulica povijesne jezgre Dubrovnika prepuna je zanimljivih detalja gdje možete napraviti fotografiju za uspomenu. Stari grad Dubrovnik doista je nešto jedinstveno na ovom dijelu mediterana, a i šire. Nikako ne zaboravite otići na brdo Srđ do kojeg vodi žičara. Sa njega se pruža spektakularan pogled na cijeli Dubrovnik, i područje od Konavala do Pelješca. Najbolje je otići u smiraj dana da doživite jedan od najljepših zalazaka sunca na svijetu.

Boka kotorska nalazi se u na 20min vožnje od Molunta. Riječ je o jedinstvenoj uvali na mediteranu, nalik na fjordove, a u narodu je poznata još kao zaljev hrvatskih svetaca. Uz obalu se nalaze mali gradići od kojeg treba istaknuti Kotor koji je uključen listi svjetske baštine.

Dostupne aktivnosti:

Razgledavanje, restorani, plivanje, pješačenje, biciklizam, jahanje konja, škola ronjenja.